• Skip to primary navigation
  • Skip to main content

Zikri Husaini

Kemesraan yang berkekalan

  • Tentang Penulis
  • Pengiklanan
  • Pertanyaan
  • Peta Blog
  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Hantar/Kongsikan Artikel Anda disini!
  • Affiliate Area
  • DMCA
  • Newsletter
  • Kamus Dewan Bahasa dan Pustaka
  • Tolong buat Artikel ini (request article)
  • LIVESCORE BOLA
  • Cart
  • Checkout
  • Shop
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Sukan / Adisak Kraisorn Ancaman besar, Harimau Malaya! (aff suzuki cup 2018)

Adisak Kraisorn Ancaman besar, Harimau Malaya! (aff suzuki cup 2018)

Zik · Nov 26, 2018 · Leave a Comment

Share this on WhatsApp

adisak kraisorn,

KUALA LUMPUR: Berbekalkan rekod 15 gol dalam empat aksi peringkat Kumpulan B saingan Piala AFF kali ini, Thailand jelas memiliki jentera serangan paling ampuh dengan skuad Harimau Malaya bakal berdepan ujian getir di separuh akhir nanti.

Bekas pemain kebangsaan, Azraai Khor Abdullah berkata, aksi kalah mati pertama di Stadium Nasional Bukit Jalil harus digunakan sebaiknya oleh anak buah Tan Cheng Hoe dengan cuba meraih kemenangan selesa sambil  memastikan gawang negara turut tidak dibolosi.

Katanya, sumbangan hampir separuh gol buat Thailand yang dihasilkan penyerang berbisa mereka, Adisak Kraisorn dengan lapan gol perlu disekat barisan pertahanan negara apabila kedua-dua pasukan bertemu Sabtu ini.

Kalau dulu kita tengok ancaman terbesar dalam saingan piala aff suzuki, Thailand pemain senior Teerasil Dangda yang selalu menjadi sandaran dan juga Charl Chappius . Berbeza pendekatan pasukan Thailand kali ini yang telah menurunkan ramai pemain muda dan juga adisak adalah kira pemain yang cukup berbakat , peledak gol thailand.
Adisak Krasorn Ayam Tambahan Thailand yang perlu diawasi. 

“Kalau kita tengok ada individu (Adisak) dalam pasukan Thailand boleh lakukan ‘double hatrik’ dalam satu  perlawanan dan itu kita kena ambil kira,” katanya merujuk kejayaan Adisak meledak enam gol ketika membenam Timor Leste 7-0 dalam aksi pertama kumpulan di Stadium Rajamangala, Bangkok, 9 November lalu.

“Sebolehnya kurangkan peluang bola dan letakkan seorang pemain untuk merantai pergerakan penyerang itu. Saya percaya Cheng Hoe pasti sedar akan kemampuan pemain itu dan mempunyai cara tersendiri untuk mengekang pergerakan penyerang Thailand,” katanya kepada Sukan NSTP, hari ini.

Harap Tan Chogn Hoe dapat atasi pemain ini, back four kena mantap. Jangan kasi lepas ini orang.

Semalam, skuad Gajah Perang menepati ramalan muncul juara Kumpulan B selepas menewaskan Singapura 3-0 sekali gus menempah pertemuan separuh akhir berdepan Malaysia selaku naib juara Kumpulan A.

Pertemuan itu sudah pasti menarik buat kedua-dua pasukan dan ia bakal menjadi perlawanan ulangan final ketika edisi 2014 apabila Malaysia tewas dengan agregat 3-4.

Aksi separuh akhir pertama akan berlangsung di Bukit Jalil sementara perlawanan kedua di Stadium Rajamangala  pada 5 Disember ini.

“Saya rasa kelebihan kepada kita apabila bermain dulu di tempat dan depan penyokong sendiri. Malah, rekod lalu membuktikan bahawa apabila beraksi di Bukit Jalil keputusan selalunya memihak kita,” katanya yang pernah membawa Kedah menjulang kejuaraan ‘double treble’ pada 2007 dan 2008.

Untuk rekod, pada aksi final pertama edisi 2010 lalu, menyaksikan Malaysia meraih kemenangan 3-0 ke atas Indonesia di Bukit Jalil sebelum mengesahkan kejuaraan milik negara di Stadium Gelora Bung Karno dengan meraih agregat  4-2 selepas tewas 1-2 di Jakarta.

Pada 2014 lalu juga menyaksikan skuad negara berjaya bangkit daripada kekecewaan di Bangkok selepas tewas 0-2 untuk meraih kemenangan 3-2 di halaman sendiri namun terpaksa akur menerusi agregat 3-4 kepada Thailand.

Bipodata sedikit Adisak Kraisorn. 

Adisak Kraisorn, simply known as Golf is a Thai professional footballer who plays as a Striker for Thai League 1 club Muangthong United and the Thailand national team. He studied a bachelor in allied health science at Thammasat University. Wikipedia
Tarikh lahir February 1, 1991 (27 tahun), Buriram Province, Thailand
Ketinggian 1.82 m
Berat: 72 kg
Team Sekarang: Thailand national football team (Forward),Muangthong United F.C. (#9 / Forward)
Berlakon pun pernah:  (Movie) You & Me XXX

Share this:

  • Tweet
  • Print
  • Share on Tumblr
  • Telegram
  • WhatsApp

Like this:

Like Loading...

Related

Share this on WhatsApp

Sukan adisak kraisorn ancaaman besar harimau malaya, adisak kraisorn biodata, adisak kraisorn peledak thailand, sekat kemaraan adisak kraisorn

lazada

Blogger Kacak Semalaya. Sebarang pertanyaan boleh tanya di contact@zikrihusaini.com Read More…

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2022 · Monochrome Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in

  • Tentang Penulis
  • Pengiklanan
  • Pertanyaan
  • Peta Blog
  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Hantar/Kongsikan Artikel Anda disini!
  • Affiliate Area
  • DMCA
  • Newsletter
  • Kamus Dewan Bahasa dan Pustaka
  • Tolong buat Artikel ini (request article)
  • LIVESCORE BOLA
  • Cart
  • Checkout
  • Shop
 

Loading Comments...
 

    %d bloggers like this: