Kamal Adli dan Siti Saleha berganding kembali, Bermula hari ini 19/12/2018 menggantikan drama terbaik dariku yang baru habis semalam, 15 episod. Drama ini juga 15 episod. Pengarah Feros Kader.Dan produksi oleh FJ Pictures Sdn . Bhd.
Sinopsis:
Talak yang dilafazkan Hisham memadamkan kenangan memori indah Wahida. Yang tinggal hanya dendam. Nama Badrul Hisham akan hilang dalam hidup Wahida selamanya. Selepas keluar dari mahkamah, Hisham cuba untuk berjumpa dengan Wahida namun tidak diendahkan. Dalam perjalanan pulang, Badrul Hisham kemalangan dan koma. Berita itu disampaikan kepada Wahida oleh ibu mertuanya namun tidak dihiraukan kerana Hisham tidak lagi bermakna baginya.
Wahida mengemas barang dan membawa anaknya Qistina keluar dari rumah dan berpindah ke rumah sahabat baiknya Suhaila. Wahida menemui sekeping nota yang pernah diberikan Johan ketika beliau baru berkahwin dahulu.
Sinopsis dari yang lain (myinfotaip.com)
Mengisahkan Hisham (Kamal Adli) yang kembali mengejar cinta bekas isterinya selepas kemalangan sebaik sahaja dia menceraikan isterinya Wahida (Siti Saleha). Hisham dan Wahida saling mencintai namun kesibukan Wahida dalam membesarkan anak mereka Qistina dan perlu menjaga ibunya yang sakit, telah menjarakkan hubungan mereka. Hisham mula curang dan berani naik tangan akhirnya mengakhiri perkahwinan mereka dengan penceraian.
Malang buat Hisham, sejurus selepas bercerai dia terlibat dengan kemalangan yang mengakibatkan dia hilang ingatan. Tersedar daripada koma, Hisham hanya mengingati peristiwa tiga tahun sebelum kemalangan itu. Memori Hisham kekal dengan ingatan bahawa dia bahagia bersama Wahida. Datin Embun, ibu Hisham meminta agar Wahida untuk berlakon di depan Hisham yang dia masih isteri Hisham dan tidak menyebut kisah perceraian mereka. Wahida menolak permintaan Datin Embun. Sudah tiada lagi rasa cinta di hatinya, apa yang tinggal hanyalah kebencian terhadap Hisham.
Dia akan ada banyak flashbacklah.
Apakah yang akan terjadi kepada Hisham jika mengetahui Wahida bukan lagi isterinya? Adakah Wahida akan kembali menerima Hisham?
LAGU TEMA / OST
Afif Tirmizie – Nadi
- Siti Saleha sebagai Wahida
- Kamal Adli sebagai Hisham
- Ellyas Abdullah sebagai Johan
- Syafnida Shuhaimi sebagai Melissa
- Syamin Azlah sebagai Husna
- Fazlina Ahmad Daud sebagai Datin Embun
- Ezzaty Abdullah sebagai Suhaila
- Zarynn Min sebagai Laila
- Ku Zara Eryna sebagai Qistina
- Jasmine Ashraff sebagai Wardah
Bila tiba masanya, kebahagiannya yang sebenar akan kunjung tiba. Kebahagian yang kita sendiri tak pernah terfikir dan terlintas. Apatah lagi kebahagian yang hadir bersama redha Allah.
Leave a Reply