Berbekalkan 2 gol , ditempat lawan. Kelantan berjaya menempah slot final memburu piala malaysia 2013.
Keputusan malam tadi:
Kelantan(2) atm (2)
Kelantan layak ke final, aggregate 4-3 menewaskan atm.
Ulasan perlawanan.
Seawal minit ke2 , atm membuat asakan awal dalam mencari gol. Namun, hai o mensia-siakan peluang yang ada. Dalam pada itu, kelantan ada juga membuat serangan balas.
Atm didepan.
Minit ke 15 dan ke 36, marlon alex james menjaringkan dua gol untuk meletakkan atm didepan 2-0. Alex yang tidak dikawal rapi, menyebabkan pertahanan longgar.
Gol pertama hasil dari sepakan percuma, apabila dicksen cuba mengeluarkan bola keluar petak penalti, namun clearance itu terhidang buat alex james untuk membuat volley terus masuk kedalam gawang. Gol kedua hasil dari hantaran bola loop yang tepat pada alex untuk memudahan membut finishing. Aggregate ketika itu, 3-2. Sehingga wisel penamat, tiada gol lagi.
Separuh masa kedua.
Atm banyak bertahan, kelantan tidak berputus asa membuat siri percubaan yang merbahaya dari indra, dickson, farhan dan piya. Atm pun ada berbalas serangan, hampir-hampir gol banyak jugak.
Kelantan kembali dilandasan!!
Kelantan kembali bernyawa apabila bojan hodak membuat pertukaran memasukkan fakri shakrani. 10 minit terakhir adalah saat genting buat kelantan. Fakri menjaringkan gol pertama kelantan. Sepakan tinggi yang deras. Kemudian selang 3 minit, minit ke 85 lebih kuranglah, piya kapten kelantan menyudahkan sepakan serong tepi menjadikan kelantan didepan.
Ketika dah nal habis perlawanan, atm pun hampir-hampir menjaringkan gol hasil gerakan yang laju. One two, tetapi kureng dibabahagian finishing, hai o pun terlepas peluang tersasar sedikit jer. 4 minit masa tambahan, dan habis tamat perlawanan.
Ini bermakna, kelantan mara ke final bertemu diantara pahang atau sarawak???
Tahniah kelantan, tahniah juga atm memberi tentangan yang hebat!!!
kelantan masih kekal berbisa.. pada pendapat den, kelantan ni antara kelab yang berjaya menarik balik minat peminat bola tempatan untuk support kembali bola kita 🙂
Tak sabar tunggu perlawanan “this is pantai timur”, hehe agaknya jalan Merapoh mesti jem tahap 4. Maklumlah, penyokong Kelantan dan Pahang kena guna jalan sama nak ke stadium