Apa itu AEON credit??
Sebelum itu bagi yang tidak tahu AEON Credit , ingin aku terangkan pada semua bahawa AEON Credit Service hanyalah pemberi hutang melalui kredit kad, ansuran bulanan, insurans dan pinjaman peribadi sahaja sedangkan mereka sendiri bukanlah satu institusi bank. Disebabkan itu, keuntungan syarikat dari bahagian end customer profit terletak hanya melalui faedah (interest) dari pemiutang dan terhad pada perkhidmatan yang mereka tawarkan sahaja.
Hutang yang diberi bukan hanya dengan duit tetapi juga dalam bentuk aset seperti barangan elektrik, motokar dan kredit kad. Faedah yang dikenakan juga agak sedikit tinggi dan jika pinjaman dalam bentuk wang tunai.
Senang cerita macam inilah aku bagitahu nih ok, lebih kurang macam along pinjaman, cuma bagi pinjam duit, letak faedah (bunga) dan kutip keuntungan dari bayaran balik. Takde turnover syarikat dari saham, unit trust, atau yang sewaktu dengannya seperti institusi bank yang lain.


Bergegar dilangit si halilintar,
Tempayan jangan dicurah dahulu.
Hutang dirham dibayar dinar,
Jangan didamping dijauh selalu.
padu ayat ini tuan..