Tip blogging terbaik, fasa pertama

cat blogging, kucing main computer, cat blogging, picture cat,
kucing cute

Contest seo semakin menghampiri garis penamat, dan persaingan semakin sengit. Untuk itu harus perkemaskan lagi. apa yang patut Tiba-tiba pulak ada fasa pertama, dari tip blogging terbaik hanya di zikrihusaini.com. Mengikut mitos yang direka sendiri oleh aku, ada 10 fasa. Erk???

Fasa pertama yang perlu ditingkatkan dalam dunia blogging, banyak perkara yang harus dilakukan untuk menaikkan nama dan jenama blog anda ini. Bukan satu dua perkara yang harus kita lakukan.

Mengetahui apa itu blogging.(asas blogging)

Asas dan fungsi asal blog. Jika kita tidak tahu nak berblogging ,macam mana nak jadi blogger terbaik? Oleh yang demikian, perlu tahu, asas yang basic punya pun sudah cukup. Tak perlu kena tahu sejarah, proses nak create blog. Cukuplah dengan cara nak tulis, cara nak publish, dan juga tahu adab, etika dalam penulisan blog ini.

Penulisan yang berbentuk santai dan sentiasa mempunyai idea yang menarik untuk dikongsikan bersama setiap hari. Dan artikel itu dipublish secara berkala (schedule), barulah kita nampak cara penulis blog itu membahagikan masa biarpun masa sangat suntuk.

Isu semasa (kes hacking yang tidak terkawal).

Cuma sekarang ini, menjadi masalah kes-kes hacking dari malaysia baik dari luar negara semakin menjadi-jadi. Ia sesuatu yang tidak sihat untuk ekonomi negara. Menyebabkan terpaksa menjadi penulis yang underground sahaja, tidak mahu dikenali dan juga sentiasa dalam keadaan berjaga-jaga.

Yang baiknya, kita mula berfikir pentingnya tahu ilmu dalam dunia hacking ini untuk langkah berjaga-jaga dan up-to-date segala teknologi semasa.Kalau tak tahu sangat pun, kena upah sikit (keluar duit ) rakan-rakan yang pandai, atau mintak sahaja pertolongan dari rakan-rakan yang pandai dalam security ini.

Jadinya harap anda faham, kata kuncinya ialah perlu faham bagaimana untuk menulis blog, perkara asas dan konsep blogging, dan yang penting sekali ialah konsisten dalam penulisan. Itu baru fasa pertama. Kita tunggu esok kalau sempat, untuk fasa kedua dalam mencari identiti tip blogging terbaik.

Fact: blog chedet blogspot pernah suspended, bukan sebab hack. Tapi???

Kedudukan terkini:Β  Kategori tip blogging terbaik

Comments

  • Zik says

   it ok bro… bro punya blog pun dah mantap.. ia niche sebenarnya … dunia sukan yang ramai orang minat sebenarnya…

  • Zik says

   tips yang ada kadang2 ramai yang tak suka dan setuju.. so kita sendiri kena cipta tips itu… walaupun nampak kelakar dan tak berkaitan pun… sebab ianya berdasarkan pengalaman sendiri..

 1. says

  aku dah banyak juga baca pasal tips ni
  tapi bila tiba masa menulis
  semua tips tak tau ke mana
  tenggelam dengan keseronokan sendiri πŸ˜€
  tehr recently posted..TekunMy Profile

 2. says

  Kalau betul-betul nak buat blog yang mempunyai kuasa SEO sepatutnya sebelum blog dibangun bermula dengan mengenal pasti niche, pemilihan nama domain(selalu diabaikan) mampu beri kuasa seo, perlu membuat to do list, dan jadual untuk publish entri dan membalas komen. Promosi melalui rangkaian sosial seperti Facebook mempunyai rangkaian sosial besar. Berkongsi tip dan mengenai duit internet adalah antara topik yang tidak pernah jemu dicari enjin carian. Apa yang senaraikan diatas adalah yang biasa terdapat didalam buku mengenai blog seo.
  akubiomed recently posted..Tip blogging terbaik untuk mendapatkan trafik tinggiMy Profile

  • Zik says

   yerla fasa pertama kenalah cerita pasal asas…. domain dan niche itu peringkat yang lain… itu peringkat fokus niche profesinal blogging…

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge