Tip blogging terbaik, fasa pertama

cat blogging, <a title=kucing main computer, cat blogging, picture cat,
kucing cute" width="500" height="375" />

Contest seo semakin menghampiri garis penamat, dan persaingan semakin sengit. Untuk itu harus perkemaskan lagi. apa yang patut Tiba-tiba pulak ada fasa pertama, dari tip blogging terbaik hanya di zikrihusaini.com. Mengikut mitos yang direka sendiri oleh aku, ada 10 fasa. Erk???

Fasa pertama yang perlu ditingkatkan dalam dunia blogging, banyak perkara yang harus dilakukan untuk menaikkan nama dan jenama blog anda ini. Bukan satu dua perkara yang harus kita lakukan.

Mengetahui apa itu blogging.(asas blogging)

Asas dan fungsi asal blog. Jika kita tidak tahu nak berblogging ,macam mana nak jadi blogger terbaik? Oleh yang demikian, perlu tahu, asas yang basic punya pun sudah cukup. Tak perlu kena tahu sejarah, proses nak create blog. Cukuplah dengan cara nak tulis, cara nak publish, dan juga tahu adab, etika dalam penulisan blog ini.

Penulisan yang berbentuk santai dan sentiasa mempunyai idea yang menarik untuk dikongsikan bersama setiap hari. Dan artikel itu dipublish secara berkala (schedule), barulah kita nampak cara penulis blog itu membahagikan masa biarpun masa sangat suntuk.

Isu semasa (kes hacking yang tidak terkawal).

Cuma sekarang ini, menjadi masalah kes-kes hacking dari malaysia baik dari luar negara semakin menjadi-jadi. Ia sesuatu yang tidak sihat untuk ekonomi negara. Menyebabkan terpaksa menjadi penulis yang underground sahaja, tidak mahu dikenali dan juga sentiasa dalam keadaan berjaga-jaga.

Yang baiknya, kita mula berfikir pentingnya tahu ilmu dalam dunia hacking ini untuk langkah berjaga-jaga dan up-to-date segala teknologi semasa.Kalau tak tahu sangat pun, kena upah sikit (keluar duit ) rakan-rakan yang pandai, atau mintak sahaja pertolongan dari rakan-rakan yang pandai dalam security ini.

Jadinya harap anda faham, kata kuncinya ialah perlu faham bagaimana untuk menulis blog, perkara asas dan konsep blogging, dan yang penting sekali ialah konsisten dalam penulisan. Itu baru fasa pertama. Kita tunggu esok kalau sempat, untuk fasa kedua dalam mencari identiti tip blogging terbaik.

Fact: blog chedet blogspot pernah suspended, bukan sebab hack. Tapi???

Kedudukan terkini:  Kategori tip blogging terbaik

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Kategori/Sitemap

Bidadvertiser

Comments

    • Zik says

      tip pun merapu jer bro..huhu

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
    • Zik says

      hari last hari nih

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
    • Zik says

      security yang buat kita takut2 nih… yang tips tuh semua orang dah tahu rasanya…

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
    • Zik says

      biasa2 sudah… kalau amik keyword yang hot2… memang la senang naik…

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
    • Zik says

      it ok bro… bro punya blog pun dah mantap.. ia niche sebenarnya … dunia sukan yang ramai orang minat sebenarnya…

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
    • Zik says

      tips yang ada kadang2 ramai yang tak suka dan setuju.. so kita sendiri kena cipta tips itu… walaupun nampak kelakar dan tak berkaitan pun… sebab ianya berdasarkan pengalaman sendiri..

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  1. says

    Blog bEe byk citer psl kehidupan seharian aje…. hehehehe

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Zik says

      apa da hal kan.. huhu… rileks sudah

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
    • Zik says

      terlalu kejar traffic.. itu jadinya macam tuh.. kalau niche lain..

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  2. says

    aku dah banyak juga baca pasal tips ni
    tapi bila tiba masa menulis
    semua tips tak tau ke mana
    tenggelam dengan keseronokan sendiri :D
    tehr recently posted..TekunMy Profile

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Zik says

      setiap tip semua orang yang diketengahkan tak sama dan tak semestinya betul…

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
    • Zik says

      takdalah biasa2 jer .. sebenarnya ada ramai lagi yang lebih hebat.. itu cuma basic sangat nih..

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  3. says

    Kalau betul-betul nak buat blog yang mempunyai kuasa SEO sepatutnya sebelum blog dibangun bermula dengan mengenal pasti niche, pemilihan nama domain(selalu diabaikan) mampu beri kuasa seo, perlu membuat to do list, dan jadual untuk publish entri dan membalas komen. Promosi melalui rangkaian sosial seperti Facebook mempunyai rangkaian sosial besar. Berkongsi tip dan mengenai duit internet adalah antara topik yang tidak pernah jemu dicari enjin carian. Apa yang senaraikan diatas adalah yang biasa terdapat didalam buku mengenai blog seo.
    akubiomed recently posted..Tip blogging terbaik untuk mendapatkan trafik tinggiMy Profile

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Zik says

      yerla fasa pertama kenalah cerita pasal asas…. domain dan niche itu peringkat yang lain… itu peringkat fokus niche profesinal blogging…

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
    • Zik says

      backlinks dan juga structure blog… itu jer.. huhu

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
    • Zik says

      kreatif tuh salah satu.. tapi bukan kemestian… hehe

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
    • Zik says

      eceh… itu mitos jer…

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
    • Zik says

      baru nampak identiti kita..

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
    • Zik says

      alexa tuh akan dipertimbangkan.. macam tak kot.. huhu

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
    • Zik says

      rasanya kena buat schedule post…

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge