Tips mudah berhenti merokok

berhenti merokok, tips berhenti merokok,

Quit smoking

Ingat senang ker nak berhenti merokok. Ini berdasarkan pengalaman, memang susah beb. Cuba korang cakap dekat aku wahai perokok tegar, berapa kali kau berjanji dengan diri sendiri nak berhenti rokok?? Kawan sebelah kau dengar pun dah meluat. Bulan puasa boleh pulak tahan rokok pagi sampai maghrib. Ada yang dah berhenti hisap rokok, bila clash dengan makwe start hisap rokok balik. Ah sudah perginya. Itu belum lagi ajakan rakan kau yang kuat menganjing suruh kau hisap kembali ikut jejak mereka kembali. Sabor jerla. Hehe.

Tetapi kalau kau betul-betul ada niat nak berhenti, cuma masih tercari-cari apa formula yang betul-betul berkesan dengan bagaimana nak berhenti hisap rokok yang tegar ini.

[Continue reading]

Keputusan liga super dan kedudukan terkini carta 4.7.2015

Hebat saingan musim kali ini dalam liga super edisi 2015. Dahla bermain dalam bulan puasa, apepun perlawanan bermula lewat pukul 10 malam lepas sembahyang terawikh katanya. Dalam perlawanan malam tadi berlakunya pertukaran kedudukan dari semasa ke semasa. Namun, pahang berjaya mempertahankan kedudukan setelah bangkit 3-1 dalam perlawanan di selangor malam tadi. Keputusan penuh perlawanan :

  • JDT (2) VS (1) PDRM
  • PAHANG (3) VS (1) SELANGOR
  • TERENGGANU (4) VS (2) SARAWAK
  • SIME DARBY (2) VS (2) FELDA UNITED
  • KELANTAN (0) VS (3) LIONS XII
  • PERAK (2) VS (1) ATM

Ulasan perlawanan serba ringkas.

JDT 2-1 PDRM [Continue reading]