Selamat datang ke Zikri Husaini Store Dismiss

  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content

Zikri Husaini

Str Login Sumbangan Tunai Rahmah 2024

  • Tentang Penulis
    • Kamus Dewan Bahasa dan Pustaka
    • Pertanyaan
    • DMCA
    • Tolong buat Artikel ini (request article)
      • Hantar/Kongsikan Artikel Anda disini!
    • Pengiklanan
  • Disclaimer
    • Privacy Policy
  • Affiliate Area
  • My account
  • Shop
    • Cart
      • Checkout
    • Goods / services / delivery policy
    • Refund policy
    • Terms and conditions
    • Contact Us :
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Sukan / HARIMAU MALAYA / SHUKOR ADAN MAHU HARIMAU MALAYA B-16 BERANI, PALESTIN BUKAN LAWAN MUDAH!

SHUKOR ADAN MAHU HARIMAU MALAYA B-16 BERANI, PALESTIN BUKAN LAWAN MUDAH!

Zik · Nov 5, 2026 · Leave a Comment

Share this on WhatsApp

shukor adan

Skuad Harimau Malaya Bawah 16 Tahun (B-16) bakal berdepan ujian penting apabila membuka tirai kempen Kelayakan Piala Asia B-17 2027 menentang Palestin pada 8 November ini.

Ketua jurulatih negara, Shukor Adan mahu anak buahnya turun dengan penuh keberanian, disiplin dan keyakinan bagi menghadapi cabaran pertama dalam saingan Kumpulan E.

Bagaimanapun, Shukor mengakui Palestin bukanlah lawan yang mudah untuk ditundukkan. Pasukan dari Asia Barat itu memiliki kelebihan dari segi fizikal yang boleh memberikan cabaran besar kepada pemain muda negara.

Malah, barisan kejurulatihan sudah melakukan analisis video bagi mengenal pasti kekuatan dan corak permainan Palestin sebagai persiapan menghadapi perlawanan tersebut.

Menurut Shukor, bola sepak bukan hanya bergantung kepada kekuatan fizikal semata-mata. Persediaan taktikal, mentaliti serta tumpuan sepanjang 90 minit juga memainkan peranan penting.

Beliau turut mengingatkan pemain supaya tidak hilang fokus kerana perlawanan pertama dalam kejohanan biasanya menjadi ujian sukar buat setiap pasukan.

MISI BURU TIKET KE PIALA ASIA 2027

Malaysia diundi dalam Kumpulan E bersama Palestin, Singapura, Guam dan India.

Jadual perlawanan Malaysia:

  • 8 November – Palestin
  • 14 November – Singapura
  • 17 November – Guam
  • 20 November – India

Kesemua perlawanan berlangsung di Stadium Bola Sepak Kuala Lumpur, Cheras.

Apa yang menjadikan kempen kali ini lebih mencabar ialah hanya juara kumpulan akan memperoleh tiket automatik ke pusingan akhir Piala Asia B-17 2027 di Uzbekistan.

Justeru, Harimau Malaya B-16 tidak boleh mengambil mudah mana-mana perlawanan. Setiap mata amat berharga dalam usaha memburu kedudukan teratas Kumpulan E.

PENYOKONG JADI PEMBAKAR SEMANGAT!

Kini tiba masanya pemain muda negara membuktikan kemampuan mereka di atas padang.

See also  INFO LIVE PERLAWANAN: NEGERI SEMBILAN FC ? SABAH FC

Keberanian, semangat juang dan disiplin perlu menjadi senjata utama Harimau Malaya dalam menghadapi setiap cabaran.

Mampukah anak buah Shukor Adan memulakan kempen dengan kemenangan ke atas Palestin?

Ayuh, penyokong Harimau Malaya! Berikan sokongan kepada barisan pemain muda negara!

MALAYSIA BOLEH! ???

#HarimauMalaya #MalaysiaB16 #ShukorAdan #PialaAsiaB17 #FAM

Sumber rujukan: Berita Harian, Kosmo dan MakanBola.

Kosmo Online+2

 

 

Share this on WhatsApp

Related Posts:

  • shukor tuntut
    Shukor tuntut Harimau Muda menang semua aksi
  • shukor adan
    HARIMAU MUDA B-16 BURU TIKET KE PIALA ASIA B-17 2027…
  • ini rumah kita
    AB GHANI BERI AMARAN! HARIMAU MUDA WAJIB MANFAATKAN…
  • harimau b15 mendonia
    HARIMAU MALAYA B-15 MENGGANAS! BELASAH ETHIOPIA 5-0,…
  • tan cheng ho,
    TAN CHENG HOE AKHIRNYA BUKA MULUT! INI SEBAB PEMAIN…
  • tan cheng hoe
    Harimau Malaya Bakal Umum Senarai Pemain Minggu…

HARIMAU MALAYA, Sukan PALESTIN BUKAN LAWAN MUDAH!, SHUKOR ADAN MAHU HARIMAU MALAYA B-16 BERANI

About Zik

Berkongsi ilmu tentang, isu semasa, sukan, ekonomi, akademik, bijak wang, lelaki kacak dan peringatan untuk manfaat bersama-sama. Insyallah. Lanjut tentang penulis disini
PERINGATAN!! Pihak Zikri Husaini Dot Com, tidak bertanggungjawab atas komen pembaca. Ia adalah pandangan peribadi pembaca dan tidak mewakili pandangan dan pendirian kami. Pihak kami berhak memadam komen yang tidak wajar atau dianggap keterlaluan. So, just be nice ok.

CNY PROMO LAZADA 2024

Blogger Kacak Semalaya. Sebarang pertanyaan boleh tanya di contact@zikrihusaini.com Read More…

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laman Website/ Blog ini didaftarkan dibawah syarikat ZIKRI TECHNO ENTERPRISE (JR0050749-T) beralamat di POS 157, KAMPUNG PARIT NO2, JALAN YUSOF, 83610, MUAR, JOHOR.