Selamat datang ke Zikri Husaini Store Dismiss

  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content

Zikri Husaini

Str Login Sumbangan Tunai Rahmah 2024

  • Tentang Penulis
    • Kamus Dewan Bahasa dan Pustaka
    • Pertanyaan
    • DMCA
    • Tolong buat Artikel ini (request article)
      • Hantar/Kongsikan Artikel Anda disini!
    • Pengiklanan
  • Disclaimer
    • Privacy Policy
  • Affiliate Area
  • My account
  • Shop
    • Cart
      • Checkout
    • Goods / services / delivery policy
    • Refund policy
    • Terms and conditions
    • Contact Us :
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Pengumuman / str fasa 4 bulan november 2026

str fasa 4 bulan november 2026

Zik · Sep 28, 2026 · Leave a Comment

Share this on WhatsApp

str fasa 4 2026

STR Fasa 4 tahun 2026 memang dijangka dibayar pada November 2026, tetapi setakat semakan rasmi hari ini, tarikh tepat bayaran Fasa 4 belum diumumkan oleh kerajaan.

Portal rasmi STR kini masih memaparkan maklumat rasmi terakhir bahawa Fasa 3 bermula 15 Ogos 2026 secara berperingkat.

? STR Fasa 4 2026

  • ?? Bulan: November 2026
  • ? Jumlah: Bergantung kepada kategori penerima, pendapatan dan bilangan anak
  • ? Kaedah: Kredit terus ke akaun bank / tuntutan tunai di BSN
  • ?? Tarikh hari sebenar: Belum diumumkan secara rasmi

Kerajaan menyatakan STR 2026 disalurkan secara suku tahunan, jadi Fasa 4 merupakan bayaran terakhir STR bagi tahun 2026.

Penting: Jangan percaya poster atau WhatsApp yang mendakwa contohnya “STR Fasa 4 masuk 1 November/15 November” selagi tarikh itu belum diumumkan di portal rasmi STR.

Portal rasmi STR (MySTR)

Kalau nak, saya boleh semak anggaran jumlah STR Fasa 4 mengikut kategori (bujang, warga emas, kahwin/anak) untuk November 2026.

Anggaran STR Fasa 4 — November 2026

KategoriJumlah STR setahunAnggaran Fasa 4
Isi rumah ? RM2,500, 0 anakRM700RM100–RM200
1–2 anakRM1,200RM200–RM300
3–4 anakRM1,700RM300–RM400
5 anak ke atasRM2,200RM400–RM500
Isi rumah RM2,501–RM5,000, 0 anakRM200RM50–RM100
1–2 anakRM450RM100–RM150
3–4 anakRM700RM150–RM250
5 anak ke atasRM950RM200–RM300
Warga emas tiada pasangan ?60 tahunRM600sekitar RM150
Bujang 21–59 tahunRM600 melalui SARARM50 sebulan melalui SARA

?? Nota penting: Angka dalam lajur “anggaran Fasa 4” bukan jumlah rasmi yang telah diumumkan LHDN. Jumlah rasmi Fasa 4 masih akan ditentukan/dimaklumkan mengikut kelayakan dan fasa kelulusan.

? Untuk bujang

Ini sedikit berbeza pada 2026. Bujang tidak menerima STR tunai secara fasa seperti tahun-tahun sebelumnya. Jumlah RM600 setahun diberikan melalui SARA RM50 sebulan. Jadi untuk November, bahagiannya ialah RM50 SARA, bukan bayaran STR tunai Fasa 4.

? SARA pula berasingan

Selain STR, penerima juga boleh menerima SARA bulanan. Contohnya penerima isi rumah yang bukan dalam kategori miskin/miskin tegar eKasih menerima RM100 sebulan, manakala penerima yang tersenarai miskin/miskin tegar menerima kadar lebih tinggi.

Ringkasnya: kalau anda nak tahu berapa duit yang kemungkinan masuk pada November 2026, saya boleh kira STR Fasa 4 + SARA November sekali berdasarkan kategori anda.

Share this on WhatsApp

Pengumuman str fasa 4 bulan november 2026, tarikh dapat str fasa4 2026

About Zik

Berkongsi ilmu tentang, isu semasa, sukan, ekonomi, akademik, bijak wang, lelaki kacak dan peringatan untuk manfaat bersama-sama. Insyallah. Lanjut tentang penulis disini
PERINGATAN!! Pihak Zikri Husaini Dot Com, tidak bertanggungjawab atas komen pembaca. Ia adalah pandangan peribadi pembaca dan tidak mewakili pandangan dan pendirian kami. Pihak kami berhak memadam komen yang tidak wajar atau dianggap keterlaluan. So, just be nice ok.

CNY PROMO LAZADA 2024

Blogger Kacak Semalaya. Sebarang pertanyaan boleh tanya di contact@zikrihusaini.com Read More…

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laman Website/ Blog ini didaftarkan dibawah syarikat ZIKRI TECHNO ENTERPRISE (JR0050749-T) beralamat di POS 157, KAMPUNG PARIT NO2, JALAN YUSOF, 83610, MUAR, JOHOR.