Terpampang di akbar luar negara. Menjadi satu kebanggan buat negara kita malaysia. Yeahh.
Kalau ikutkan latihan yang Safee Sali nih baru jer beberapa hari dan tak sampai pun seminggu menjalani percubaan bersama kelab tersebut, Safee Sali sekali lagi mendapat gelaran sebagai David Beckham Malaysia. Menurut laporan Wales Online, gelaran ini diberi sendiri oleh bos Queens Park Rangers, Neil Warnock “the David Beckham of Malaysia”.
Penyerang asset kita ini, mula mempamerkan taringnya apabila meledak gol sulung pada hari pertama sesi latihan bersama Cardiff City di pusat latihan kelab tersebut, kelmarin.
Jaringan sulung Safee pada perlawanan lima sebelah itu begitu menarik apabila dia mengelecek pemain pertahanan skuad bimbingan Malky Mackay.
Ia merupakan perkembangan terbaru Safee yang disampaikan oleh pengurus peribadi pemain kita ini, Zakaria Ab. Rahim yang turut bangga dengan pencapaian Safee pada hari pertama bersama kelab divisyen dua England itu.
“Sebelum meledak jaringan tersebut, Safee mempamerkan kehandalannya apabila mengelecek seorang pemain pertahanan skuad Bluebirds.
“Selepas menjaringkan gol, Safee dijatuhkan oleh pemain yang berjaya dilepasinya sebelum itu namun Safee tidak mengalami apa-apa masalah.
Ini entri permintaan dari pembaca zikrihusaini.com. Aku memang dah ada buat di blog sukan aku.
tips-kurus says
hoho! tak sia-sia aku train beliau.. (>.<)
akubiomed says
Kesungguhan beliau terbayar. Boleh dijadikan contoh kepada pemain muda tempatan yang lain
tehr says
beliau nampak yakin dengan apa yang dilakukannya
tahniah untuk safee sali