Selamat datang ke Zikri Husaini Store Dismiss

  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content

Zikri Husaini

Str Login Sumbangan Tunai Rahmah 2024

  • Tentang Penulis
    • Kamus Dewan Bahasa dan Pustaka
    • Pertanyaan
    • DMCA
    • Tolong buat Artikel ini (request article)
      • Hantar/Kongsikan Artikel Anda disini!
    • Pengiklanan
  • Disclaimer
    • Privacy Policy
  • Affiliate Area
  • My account
  • Shop
    • Cart
      • Checkout
    • Goods / services / delivery policy
    • Refund policy
    • Terms and conditions
    • Contact Us :
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Isu semasa / Misi Tham Luang- 2 mangsa sudah berjaya dikeluarkan.

Misi Tham Luang- 2 mangsa sudah berjaya dikeluarkan.

Zik · Jul 8, 2018 · 1 Comment

Share this on WhatsApp

budak sesat di gua,

CHIANG RAI (The Straits Times / Rangkaian Berita Asia): Dua orang anggota pasukan bola sepak sekolah Thailand telah diselamatkan dari gua tham Luang yang banjir di mana mereka telah terperangkap selama lebih dari dua minggu, kata pegawai penyelamat tempatan pada Ahad (8 Julai 2018 hari ini. Sekarang ini masih lagi berusaha.

Penyelam elit memasuki gua Tham Luang pada pukul 10 pagi Ahad (8 Julai) untuk menjalankan misi menyelamat berbahaya untuk membawa 12 lelaki dan jurulatih mereka. Mereka telah terperangkap di bawah tanah sejak 23 Jun. yang lalu minggu lepas.

Pegawai sebelum ini berkata, masa paling awal mangsa yang terselamat itu boleh muncul adalah 9 malam (10 petang waktu Malaysia), tetapi media tempatan melaporkan bahawa budak lelaki pertama itu keluar pada jam 5.37 petang. Seorang budak lelaki kedua keluar pada 5.50 petang.

Tossathep Boonthong, ketua jabatan kesihatan Chiang Rai dan sebahagian daripada pasukan penyelamat, mengesahkan penyelamatan kedua-dua lelaki pertama.

“Kami memberi mereka pemeriksaan fizikal dan belum dipindahkan ke hospital Chiang Rai,” kata Tossathep kepada Reuters.

AFP melaporkan bahawa empat lelaki telah sampai ke pangkalan penyelamat asas di dalam kompleks gua dan akan berjalan keluar segera.

“Empat budak lelaki telah mencapai ruang tiga dan akan keluar dari gua tidak lama lagi,” kata Leftenan Jeneral Kongcheep, jurucakap kementerian pertahanan Thai kepada AFP.

Tantrawanit merujuk kepada kawasan di mana pekerja penyelamat telah menubuhkan pangkalan.

Sementara itu, stesen TV Thailand menyiarkan rakaman helikopter yang terbang dari tapak gua.

Lebih banyak yang akan datang

Cerita yang berkaitan:

Omelet Thai, pelukan besar dan kek hari jadi menunggu para pemain bola yang terperangkap di dalam gua Thai

Penyelamat bermula dengan 18 penyelam dihantar ke dalam gua, paling awal anak lelaki akan muncul dianggarkan pukul 10 malam waktu tempatan

Dua pelajar sekolah Thailand yang pertama diselamatkan dari gua banjir

Share this on WhatsApp

Isu semasa 2 orang berjaya di keluarkan dari gua mangsa sesat dalam gua, misi tham luang

CNY PROMO LAZADA 2024

Blogger Kacak Semalaya. Sebarang pertanyaan boleh tanya di contact@zikrihusaini.com Read More…

Reader Interactions

Comments

  1. olaoli says

    July 9, 2018 at 1:07 pm

    saya mengikuti perkembangan sejak awal lagi. Kesian jugak pada group penyelamat sehingga seorang telah terkorban.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laman Website/ Blog ini didaftarkan dibawah syarikat ZIKRI TECHNO ENTERPRISE (JR0050749-T) beralamat di POS 157, KAMPUNG PARIT NO2, JALAN YUSOF, 83610, MUAR, JOHOR.