Tahnniah buat pasukan harimau muda bawh 19 baru sahaja tadi yang telah menempah tiket final hari sabtu ini bertemu sekali lagi dengan pasukan myanmar. Anak buat bojan hodak menunjukkan semangat moral yang tinggi biarpun bermain ditempat lawan, tidak gentar tidak mudah goyah.
Pasukan harimau ketinggalan awal pada minit ke 2 apabila pasukan dari indonesia mendapat sepakan penalti apabila pemain indonesia dijatuhkan dalam petak penalti disudahkan oleh Egy Maulana Vikri.
Skuad harimau muda tidak mudah goyah. Bojak hodak yang diilhat tenang aja di luar kawasan padang , melihat anak buah mereka ini sudah tahu apa yang perlu dilakukan.
Minit ke 14 , harimau muda menyamakan kedudukan 1-1 apabila mendapat sepakan sudut, bola mati biasalah dengan mudah buat M. Syaiful setelah sepakan sudut yang kedua membuahkan hasil. Beliau yang tidak dijaga menanduk masuk ke gawang pasukan indonesia. Semua penyokong memboo kan pasukan malaysia. Tetapi itu tidak mengentarkan pasukan harimau muda untuk menentang garuda muda.
Separuh masa kedua, tiada jaringan dihasilkan, selain dari gameplay banyak dikawal dan dikuasai oleh pasukan indonesia.
Apabila masa tamat, mengheret terus ke penentuan penalti.

Video goal highlights sama dengan penentuan penalty.
Leave a Reply