Perlawanan separuh akhir piala Sudirman edisi 2021. Mampukah skuad malaysia yang diketuai oleh Lee Zii Jia melakar sejarah baru apabila kita berjaya melangkah ke separuh akhir Piala Sudirman buat kali ke 2 setelah sekian lama kita tak mara ke peringkat seperti ini. Last kalau tak silap tahun 1999. Lama tuh.
Barisan baru skuad kali ini kita harap mampu memberikan saingan yang cukup utuh untuk bertemu sekali lagi dengan pasukan Jepun. Untuk rekod , dalam pertemuan peringkat kumpulan D, kita tewas 1-4 dengan pasukan Jepun. Kita harap Malaysia mampu memberikan saingan yang cukup hebat dalam pertarungan kali kedua di peringkat kalah mati ini,(separuh akhir).
Semalam ,kita berjaya menewaskan pasukan Indonesia 3-2. Satu pertarungan yang cukup sengit hingga memaksa ke keringat terakhir, dari beregu lelaki menang, single wanita kita tewas, single lelaki kita menang, beregu wanita kita tewas dan terakhir adalah beregu campuran akhinya kita menang.
Bukan mudah untuk sampai ke tahap ini. Harapan dan sandaran dibahu pemain kita pada malam ini jam 9 malam.
KEPUTUSAN TERKINI MALAYSIA VS JEPUN SEPARUH AKHIR 2.10.2021
MALAYSIA [1] VS [3] JEPUN 2.10.2021
BEREGU LELAKI – JEPUN MENANG
SET 1 15-21
SET 2 14-21
PERSEORANGAN WANITA- JEPUN MENANG
SET 1 7-21
SET 2 5-21
PERSEORANGAN LELAKI MALAYSIA MENANG
SET 1 22-20
SET 2 21-19
BEREGU WANITA JEPUN MENANG
SET 1 19 21
SET 2 17 21
BEREGU CAMPURAN (tak sempat dah kalah)
SET 1
SET 2
Leave a Reply