Selamat datang ke Zikri Husaini Store Dismiss

  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content

Zikri Husaini

Str Login Sumbangan Tunai Rahmah 2024

  • Tentang Penulis
    • Kamus Dewan Bahasa dan Pustaka
    • Pertanyaan
    • DMCA
    • Tolong buat Artikel ini (request article)
      • Hantar/Kongsikan Artikel Anda disini!
    • Pengiklanan
  • Disclaimer
    • Privacy Policy
  • Affiliate Area
  • My account
  • Shop
    • Cart
      • Checkout
    • Goods / services / delivery policy
    • Refund policy
    • Terms and conditions
    • Contact Us :
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Sukan / PIALA MALAYSIA / KELANTAN FC VS PETALING JAYA CITY PIALA MALAYSIA 2.11.2021

KELANTAN FC VS PETALING JAYA CITY PIALA MALAYSIA 2.11.2021

Zik · Nov 2, 2021 · Leave a Comment

Share this on WhatsApp

piala malaysia,

Biarpun belum hilang aura kemenangan 3-1 bertemu Kelantan FC Sabtu lalu tidak meletakkan Petaling Jaya City FC (PJ City) berasa terlalu selesa sebaliknya waspada dengan kebangkitan semula lawan yang pasti tampil lebih bersemangat apabila beraksi di laman sendiri malam esok.

Menurut ketua jurulatih PJ City, P Maniam, beliau sememangnya arif dengan kelebihan dimiliki Kelantan tiap kali bermain di Stadium Sultan Muhammed ke-IV di samping kehadiran semula penyokong yang sentiasa menjadi ‘pemain ke-12’ pasukan.

Faktor terbabit menjadikan Maniam mahu semua pemain sentiasa berhati-hati dan bersiap sedia dari segi mental serta fizikal dalam mengharungi 90 minit yang pasti sukar di Kota Bharu.

“Apa yang saya perhatikan pada perlawanan tempoh hari, Kelantan mempunyai skuad yang baik dan kebanyakan pemain mereka ada teknik tersendiri. Malah mereka sering kali mampu mencipta peluang untuk menjaringkan gol dan saya rasa mereka akan tampil dengan lebih baik apabila beraksi di tempat sendiri,” katanya.

Tiga mata sulung ke atas Kelantan tempoh hari meletakkan mereka kini berada di tempat kedua Kumpulan D dengan empat mata, lima mata di belakang pendahulu Johor Darul Ta’zim (JDT).

Namun, PJ City sedang dicabar hebat Sabah FC yang sudah memungut dua mata selain Kelantan yang masih berpeluang ke suku akhir biarpun setakat ini sekadar meraih satu mata dari tiga perlawanan.

Sementara itu, Maniam mengakui beliau sudah ada perancangan sekiranya Kelantan bakal membawa turun penyerang utama mereka, Nurshamil Abdul Ghani.

“Saya amat ketahui segala kekuatan serta kelemahan dia (Nurshamil) kerana pernah membimbingnya di Selangor, pada masa itu saya adalah penolong ketua jurulatih. Dia seorang penyerang yang bagus dan jika kita beri dia ruang dan masa dalam jarak 18 ela, dia boleh menghasilkan jaringan kepada pasukan,” katanya.

KEDUDUKAN KUMPULAN C :

  1. JDT 9 MATA
  2. PJ CITY 4 MATA
  3. SABAH 2 MATA
  4. KELANTAN FC 1 MATA

KEPUTUSAN TERKINI KELANTAN FC VS PETALING JAYA CITY 2.11.2021

 

PJ CITY VS KELANTAN
TONTON LIVE DISINI 

 

Share this on WhatsApp

PIALA MALAYSIA, Sukan KELANTAN FC VS PETALING JAYA CITY PIALA MALAYSIA 2.11.2021, KEPUTUSAN TERKINI KELANTAN FC VS PETALING JAYA CITY 2.11.2021, live streaming kelantan fc vs pj city 2.11.2021, siaran langsung kelantan fc vs petaling jaya city 2.11.2021

About Zik

Berkongsi ilmu tentang, isu semasa, sukan, ekonomi, akademik, bijak wang, lelaki kacak dan peringatan untuk manfaat bersama-sama. Insyallah. Lanjut tentang penulis disini
PERINGATAN!! Pihak Zikri Husaini Dot Com, tidak bertanggungjawab atas komen pembaca. Ia adalah pandangan peribadi pembaca dan tidak mewakili pandangan dan pendirian kami. Pihak kami berhak memadam komen yang tidak wajar atau dianggap keterlaluan. So, just be nice ok.

CNY PROMO LAZADA 2024

Blogger Kacak Semalaya. Sebarang pertanyaan boleh tanya di contact@zikrihusaini.com Read More…

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laman Website/ Blog ini didaftarkan dibawah syarikat ZIKRI TECHNO ENTERPRISE (JR0050749-T) beralamat di POS 157, KAMPUNG PARIT NO2, JALAN YUSOF, 83610, MUAR, JOHOR.