Selamat datang ke Zikri Husaini Store Dismiss

  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content

Zikri Husaini

Str Login Sumbangan Tunai Rahmah 2024

  • Tentang Penulis
    • Kamus Dewan Bahasa dan Pustaka
    • Pertanyaan
    • DMCA
    • Tolong buat Artikel ini (request article)
      • Hantar/Kongsikan Artikel Anda disini!
    • Pengiklanan
  • Disclaimer
    • Privacy Policy
  • Affiliate Area
  • My account
  • Shop
    • Cart
      • Checkout
    • Goods / services / delivery policy
    • Refund policy
    • Terms and conditions
    • Contact Us :
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Sukan / Olimpik / Isu Ziyad: Malaysia selesai kemuka protes, serah bukti CCTV

Isu Ziyad: Malaysia selesai kemuka protes, serah bukti CCTV

Zik · Aug 31, 2021 · Leave a Comment

Share this on WhatsApp

malaysia protes

KUALA LUMPUR –Doakan yang terbaik buat Zhiyad. Bagi pihak Malaysia sudah selesai mengemukakan prostes terhadap pembatalan pingat emas atlet lontar peluru, Muhammad Ziyad Zolkefli di temasya Paralimpik Tokyo sebentar tadi.

Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu  berkata, Malaysia ada turut menghantar rakaman CCTV dalam protes berkenaan.

“Update terbaru Tokyo – Protest submitted (Protes selesai dihantar). Termasuk semua bukti CCTV di call room dan luar call room. Doakan,” katanya di Twitter malam ini.

Muhammad Ziyad yang mewakili negara bagi acara lontar peluru memenangi pingat emas dalam acara lontar peluru seterusnya mencatat rekod baharu dunia pada balingan 17.94 meter di kejohanan berprestij itu.

Bagaimanapun, pingat itu ditarik balik memandangkan terdapat protes daripada peserta Ukraine kerana mendakwa Muhammad Ziyad tiba lewat di bilik menunggu.(CALL ROOM).

Menurut Twitter rasmi jawatankuasa penganjur Olimpik dan Paralimpik Tokyo, Tokyo2020, pingat emas diberikan kepada atlet dari Ukraine, Maksym Koval.

Update terkini oleh Menteri Belia & Sukan, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu. Pihak penganjur masih menerima protest Ukraine & counter protest  Malaysia , Australia & Ecuador akan dibawa ke mesyuarat Chef de Mission esok.

Update Tokyo – Protes drpd Ukraine masih diterima. Counter protest drpd 3 negara akan dibawa ke mesy CDM esok pagi. Kita pertahankan!! Mohon doa rakyat Msia.

— Faizal Azumu (@PejaOfPerak) August 31, 2021

Share this on WhatsApp

Olimpik, Sukan Isu Ziyad: Malaysia selesai kemuka protes, serah bukti CCTV

CNY PROMO LAZADA 2024

Blogger Kacak Semalaya. Sebarang pertanyaan boleh tanya di contact@zikrihusaini.com Read More…

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laman Website/ Blog ini didaftarkan dibawah syarikat ZIKRI TECHNO ENTERPRISE (JR0050749-T) beralamat di POS 157, KAMPUNG PARIT NO2, JALAN YUSOF, 83610, MUAR, JOHOR.