a365f3347204313d5ebf4adf8287c761fefaf962

Comments

    • yeah malaysia boleh.. harap teruskan momentum untuk perlawanan kempen kelayakan sukan olimpik 2012 , 23 haribulan ini bertemu dengan pakistan..

  1. wah..malaysia menang 2-0 ek? tadi tengok jap masa diorang tengah warm up. masa tu pengulas duk ajak penonton datang ke stadium bagi sokongan, jelas sangat tak ramai datang.

    tahniah kepada malaysia dapat balas dendam kalah 0-2 dengan hong kong sebelum ni

  2. hm…ni yg aku nak join sekali..hehe

    penjaga gol tu namanya Farizal Marlias kot, jersi no 1 tu, katanya injured sebelum ni, prestasi pun lebih kurang sama macam Khairul, lepas tu ko pun taukan kita ada 1 lagi penjaga gol, ada 3 beb..mantapla lepas ni, tapi kena selalu mainla,

    gol Amirul Hadi tu, walau sudut sukar tapi better dia jaringkan awal, dia gelecek jauh sgt, ikutkan penjaga gol boleh tangkap dah tu,

    si Aidil pun dah main, banyak lak defender overlapping malam tadi, bagus gak bagi serang hendap sikit, mcm Mahali tu, aku rasa dia teragak-agak kot, nak pass ke shoot,

    ok cukup.. 😀

    • Aku setuju dengan pendapat kau berhubung gol amirul hadi itu. Sepatutnya mesti jaringkan awal. Walau apa2 pun, tahniah diucapkan untuk pasukan Malaysia.

      Ramai pemain Malaysia yang tidak bermain sebelum ini sudah kembali. Ini yang menambahkan lagi keghairahan bola sepak.

      Semoga terus meningkat naik. i’Allah. 😎

  3. cayalah beb.. apa pun kemantapan Malaysia mesti adakan pelapis yang sama gah… percaturan yang selama ini sudah nampak kesannya,,, tahniah Malaysia

  4. wah.. ada lawan lagi rupanya…
    bagus malaysia… x rugu berlatih kt slovakia.. dgr cite safee sali pindah indonesia kan?? bagus sangat tu.. ambil ilmu dr liga indonesia……
    jangan dihalang kalau safee nak pergi…hehehe…
    gaji pun boleh tahan…
    kalau kurniawan bermain utk sarawak boleh dpt rm20k.. apatah lg pemain kita disana…mesti nak lebih punya… persatuan bolasepak indonesia memang kaya…byk betul beli pemain import dr luar termasuk dgn staf2nya sekali.. tp malang.. itu x cukup sebenarnya.. anak jati malaysia mampu tumbangkan mereka..
    tahniah “harimau malaya” !!

  5. Tanniah kepada pasukan Malaysia. Semakin mantap dan kerjasama berpasukan melayakkan mengalahkan Hongkong kalau hendak diikutkan banyak jaringan gol boleh dihasilkan

    • ada lagi pemain2 yang tidak dapat beraksi… namun begitu.. apa yang penting ialah kerjasama dari semua pemain untuk kekalkan semangat dan bersemangat waja..

    • bisa bukan sebarang bisa… selamat maju jaya buat skuad kebangsaan… jangan lupa saksikan perlawanan penting diantara malaysia vs pakistan 23 haribulan ini…

  6. masa match ni, aku tengok tulisan bergerak je di livescore.. pergi usha mamak, penuh pulak.. dam! kenapala dah makin ramai minat tengok bola.. he3!

    btw, dari highlight yang aku tengok, goal kedua amirulhadi amatlah tidak professional. dia sepatutnya boleh terus sepak ke goal selepas terima bola. tapi buat keputusan kurang bijak dengan cuba menggelecek keeper pulak. nasib baikla keeper hong kong tu slow sikit, kalau tak, memang tak wujud goal kedua tuh..

    berkenaan safee, dia memang kene ikat malam tu.. apa2 pun volley dia tetap menarik. ala2 steven gerard gitu..

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *