a365f3347204313d5ebf4adf8287c761fefaf962


Comments

  1. aku mencurigai kesahihan gambar ni..
    macam banyak je rumput kat tepi tebing empangan tu.
    watpe la kambing2 ni dok berani mati nak gi makan rumput yg ciput je kt tgh empangan tu..haha

  2. kambing ni nak jadi spiderman ke..tapi aku syak super impose..cam mustahil sgt je kambing tu leh lepak makan rumput kat dinidng empangan hampir 80% curam tu

  3. Aku percaya gambar memang sahih kerana cerita hal kambing makan rumpun di lereng bukit memang pernah dikeluarkan di salah satu channel ini sama Channel Discovery atau National Geography. Kambing ini dikenali Mountain Goat dan habitat biasanya mencari makan di lereng bukit

  4. wahhh!

    konfem bukan kt malaysia ni, kat malaysia kambing sume takut air,

    ni gazelle kot, tu yang lagi kuat dan terer dari kambing bab panjat2 ni, hehe

    • memang pun bukan empangan malaysia.. nie luar negara.. saja jer mula2 start cerita empangan negara malaysia… yang lain tuh kira tokok tambah…hiiii :biggrin: :biggrin:

  5. haha. ingat apa la tadi kot2 ada teknologi baru dengan empangan.
    rupanya sekawanan kambing tengah merumput.
    kambing2 berani je ni yang makan kat situ.
    tak pun rumput tu ada air sekali, dua dalam satu hehe

  6. Assalaamu`alaikum zik
    saya rasa gambar ini bukan asli, tapi cuma diedit dengan menggunakan photoshop. Memang betul ada spesies kambing mountain goat, tapi bukannya seperti dalam gambar ini. Nampak sangat kumpulan kambing ini terdesak untuk memakan rumput sedangkan rumput di bahagian bawah masih banyak. Hehe~ kot ini spesies kambing berani mati?

  7. seriuz.. terkedu tengok kambing panjat tebing yang tinggi macamtu..
    elok aje terlekat kat tebing empangan tu…
    tapi kesianlah.. kambing tu mesti tak cukup makan… 🙁

  8. ni kambing anti graviti ke ape ni? :shocked:

    baru malam tadi tgk kat tv..ade jugak spesis kambing camni…tapi taklah secerun tu tmpat kambing2 tu meragut dan bercanda 😀

    pssst..kambing kat kg aku yg dibela..kalau boleh buat camni..habis rumah aku mereka2 masuk…hohoho

  9. takkan kau orang tak tau ke?
    aku pun tak tahu jugak tapi aku rasa itu jenis spesis kambing gurun kot.
    dan dia tak akan jatuh dgn sewenang2nya dan air liunya jugak adalah penawarnya maka tak hairan lah kambing tu buat selamba land ye.hhehehe.

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Assign a menu in the Left Menu options.