Ah ha!! bertemu lagi dalam segmen yang ditunggu-tunggu oleh peminta magik terutamanya (perasan lebih), di hujung minggu ini akan dibawakan teknik magik yang sangat mudah (dari hari tuh cakap mudah jer). Dibawah ini ada teknik magik:
Hilangkan duit syiling di tangan sekelip mata!
Sila rujuk di video youtube nih.
Peralatan yang diperlukan:
Duit syiling , tak kisah berapa sen, seposen, 5 sen , 50 pose pun boleh.
Cara-caranya ialah:
- Mula-mula buat demo macam dekat atas, letak duit syiling diatas lengan tuh sambil menggosokkan, lepas tuh jatuhkan ke bawah. Duit syiling itu masih ada lagi apabila jatuh.
- Kemudian, kali kedua pun buat perkara yang sama. Duit syiling pun masih ada ketika jatuh.
- Kali ketiga, ialah masanya untuk menghilangkan duit syiling itu.
- Ketika nak gosok tuh kena cepat-cepatkan masukkan ke tangan yang sebelah, sambil tuh tangan itu ke belakang leher, jatuhkan ia disitu. Tadaa dah hilang.
- Kalau tak berapa paham penerangan ini, sila rujuk di video. Aku minta maaf, tak boleh nakterangkan , mungkin perlu tunjuk gambar.
Selamat mencuba!!
Igt mula2 magican tu zik π
Betol jugak kan, buat2 jatuh mula2
Mmg trick habis. Boleh cuba nnti
Anak dia relax je buat tak taw
jom kita mencuba pula pas ni blh buat kat anak2 sedara ..atau kwn2 kt pjbt
Sesuai untuk dipersembahkan di majlis hari jadi anak-anak π
salam..
magic is trick..
itulah realitinya kan?
Boleh buat trick magic depan Abang Koning tentu dia kagum. π
jangan jadi mangsa macam aku dah Bro hehehehe
aku dah serik dah..
dek kerana post kau yang sebelumni la hidup aku tak tenteram dulu…
Ps; Asal ank buah nampak aku je suruh buat magik.., aku nak rehat pun tak aman..
haha
aku tengok anak sulung aku buat
terlopong je budak2
aku memang tak nak buat
tak mahu cari masalah π
Ada juga belajar bende ni tp tak phm sampai skang π
hahahaha… best main magic ni… sudahnya menjadi mangsa anak sendiri… suh buat lagi…. tak per janji ader ilmu skit2… tq bro
haha..best buat magic. teringat masa mula2 kerja dulu buat magic kat staf. kejap je boleh dapat tumpuan termasuklah bos hehe
ala..xleh nak view la plak..tp chii slalu gak tgk kat tv magician dok reveal dorang punya trick..:)
hoho. style la. mula2 tgk ingatkan msuk kat lengan baju td.
wahh, terernya. tererrnya.. π
mengagumkan bagi yang melihat tanpa mengetahui trick sebenar, yang penting kemahiran dan kecepatan tangan ahli silap mata. nama pun silap mata.
leh cuba nih…memula buat kat anak dlu, klau jd bru leh buat kt kengkawan…hehehe
alah magik tu ramai orang tau .ok saye bagi satu magik yg mudah ok mula2letak duit atas tangan kiri kemudian gosok tangan kiri lepas tu gunakan ibu jari untuk jentik masuk dalam pokek baju.
ala magik tu ramai org tau.ok saye bagi satu magik yg paling mudah. ok mula2 ambil duit shiling letak atas tangan kiri. lepas tu gunakan tangan kanan untuk gosok atas tangan kiri kemudian gunakan ibu jari untuk jentik duit itu masuk dalam pokek baju.ok