Salam maal hijrah 1432, bersamaan 7 disember 2010.

maal hijrah, maal hijrah 1432, mall hijrah 1433, maal hijrah 2010, logo maal hijrah, lagu maal hijrah, logo maal hijrah terbaru

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Semoga iman bertambah mantap, amalan bertambah, perjuangan menegakkan syiar Islam dimantapkan, seiring dengan peredaran zaman yang semakin mencabar ini.

Kalau ikut Tarikhnya ialah, 1 Muharam 1432, bersamaan hari selasa 7 Disember 2010, atau maghrib hari ini.

Semoga tahun depan lebih baik dari tahun ini. Ia merupakan satu permulaan untuk ke jalan kebaikan dan meninggalkan segala kemungkaran. Jadikanlah hijrah yang sebenar seperti hijrah nabi kita yang kita sayangi Nabi Muhammad SAW. Amin.

Untuk itu juga, untuk makluman,

Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin akan merasmikan Majlis Maal Hijarah peringakat kebangsaan Maal Hijrah 1432H/2010M, Dewan Plenari, Putrajaya International Convention Centre (PICC), esok hari selasa.  Raja Permaisuri Agong Tuanku Nur Zahirah turut hadir.

Bertemakan tahun ini “1Malaysia 1Ummah” turut hadir juga, YAB DSPrime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak dan isterinya Datin Seri Rosmah Mansor, Timbalan Perdana Menteri tidak lupa juga, Tan Sri Muhyiddin Yassin bersama isterinya, Puan Sri Noorainee Abdul Rahman, menteri-menteri kabinet dan jemputan tetamu luar negara.

Majlis ini mengikut jadual bermula pukul  8.30 pagi,  apa yang difahamkan 79 kontinjen  (tetamu jemputan) daripada badan  kerajaan, dan swasta akan turut serta memeriahkan majlis ini. Sama-samalah kita memeriahkannya, insyallah.

maal hijrah, tokoh maal hijrah, gambar masjid, selamat menyambut maal hijrah 1432, maal hijrah 1433, maal hijrah tahun ini,

Sumber gambar disini.

Comments

 1. says

  Kepada semua rakyat malaysia termasuk pemimpin-pemimpinnya,marilah sama-sama kita berhijrah.Dari perangai yang buruk kepada perangai yang baik.Daripada negara yang mengamalkan undang-undang jahiliyah kepada undang-undang Islam.

  “Islam itu tinggi dan tiada yang lebih tinggi dari Islam”

 2. says

  semoga Hijrah ini datang dengan seribu satu pembaikan terhadap diri kita..
  berani berubah, dan berubah itu bermula dari dalam diri kita sendiri..
  kullu sanah wa antum toiyyibin..

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge