a365f3347204313d5ebf4adf8287c761fefaf962

Comments

  1. Berseni sungguh zirafah dan gajah dari rumput. Mulanya aku tengok binatang apa pulak yang kat bawah gajah tu… Tetikus rupanya…. Lepas ni bolehlah tanam rumput untuk djual.

    • Dekat area Sungai Buloh memang terkenal dengan Nursery tempat jual pokok. Setakat rumput memang diusahakan secara besar-besaran didalam tray plasti macam dekat atas. Tepi highway selepas Hospital Sungai Buloh dah boleh nampak

  2. memang masyuk buat bisnes rumput…mesti ramai yg memerlukan di sebuah lanskap rumah atau lain2…kat Malaysia ini jarang ada buat rumput gajah dan pelbagainya kan

  3. Zik, kalau kena caranya business landscaping memang masyuk, ok. yang penting kena ada kemahiran & contact. sama je macam pemasangan karpet bangunan pejabat. ada yang dah jadi jutawan dah lepas bermula sebagai kontraktor pasang karpet pejabat 🙂

  4. kreatif… wakakaka sekarang ni takde alasan untuk malas mencari duit kan?
    ngee.. bole gak, bisnes satay rumput, bagi blogger Belalang makan, wakakaa

  5. woww…rumput jadi gajah…memang cukup kreatif…tapi ini semua rumput mahal2…kat malaysia ni..ade jugak yg tanam rumput spesel utk bagi haiwan makan…

    kalau rumput utk padang bola, rasanya masih lagi guna yang biasa2 kot…tak macam padang old trafford tuh…

    bisnes rumput…mungkin niche panas lepas ni…hehe

  6. bagi aku..bisnes rumput nie mmg ader untungnyer…lagi2 tempat2 komersial yg memerlukan rumput yang segar n cantik,xmacam rumput liar tue…buruk..hehehehe

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Assign a menu in the Left Menu options.