Lee Chong Wei Juara Terbuka Jepun 2010!!

lee chong wei, lee chong wei defeat lin dan, le chong wei kalahkan Lin dan, lee chong wei beat Lin Dan

Salam sejahtera. Yeah Juara. Macam dalam mimpilah pulak!!

Akhirnya Kalahkan Lin Dan!!

Lokasi, Tokyo Jepun. Pemain badminton nombor satu dunia, Datuk Lee Chong Wei akhirnya muncul sebagai Juara Terbuka Jepun selepas menewaskan pemain China  Lin Dan, dikenali musuh Tradisi turun temurun, pada perlawanan final, malam tadi. 

Pemain pilihan utama dari Malaysia itu bertarung selama 81 minit untuk menang ke atas Lin Dan selama 3 set dimana set penentuan terpaksa berhempas pulas untuk menang sebagai Juara Terbuka Jepun.

Lee Chong Wei 22-20, Lindan 16-21, 21-17 Lee Chong Wei.

Perseorangan Wanita dimenangi oleh China

Dalam acara perseorangan wanita pula, pemain bukan pilihan yang juga juara remaja dunia 2002, Jiang Yanjiao menewaskan pemain nombor satu dunia, Wang Xin 23-21, 21-18.

Sumber bharian.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Comments

  1. hahahahhah says

    yahooo………cayala chong wei…..

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. says

    haha..gmbr ngan buble dialog tu mmg masuk la bro..muke lin dan nmpk amat kesian..ha3. Tahniah kat Chong Wei :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. says

    harap-harap ini jadi titik permulaan untuk LCW jadi lebih konsisten bila bertemu Lin Dan dalam kejohanan-kejohanan dunia yang lain. tak boleh kejap panas kejap sejuk je. ape2 pun tahniah buat LCW. saya akan cuba follow prestasi beliau tapi belum nak letak harapan tinggi menggunung lagi :P

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • says

      harap lee chong wei teruskan kemenangan nie… walaupun katanya dah nak pencen… huhu , kena cari pemain pelapis dari sekarang nie..

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  4. says

    Tahniah buat Chong Wei… Buat pedoman kepada kita semua – jangan mudah mengalah. berkali-kali gagal – tetap CUBA dan cuba lagi…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. says

    tapi rekod kemenangan masih lagi berpihak pada lin dan..mereka nie memang musuh utama la..ibarat chelsea dan manchester united..hoho

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • says

      alamak… memang betul tuh… man U ngan chelsea… :devil:

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
    • says

      tuhla pasal… kena cari formula lain….

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
    • says

      teruskan bagi sokongan buat Lee Chong Wei!!!

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  6. says

    Harap Chong Wei dapat kekalkan prestasi dia, Macam Nicol

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • says

      harapannya macam tuh..kena cari pelapis ni….

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  7. says

    Akhirnya.
    Ketawa besar ayah saya semalam lin dan kalah. Hehehehe…. :D

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  8. says

    tahniah LCW!

    dengar kate tak lame lagi nk dapat pangkat tan sri lak ganti datuk.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • says

      yeker… tak tahu pulak aku… kalau gitue tahniah lee

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
    • says

      harap dapat kekalkan prestasi lepas nie…. plezzz datuk LCW!!

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
    • says

      yehaa… akhirnya… penantian yang begitu lama… huhu

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  9. says

    masa piala thomas lepas, terbakar betul hati, tengok gelagat dia
    akhirnya kalah juga…

    tahniah kepada datuk lee

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • says

      tahniah2x datuk Lee Chong Wei…. tak sia2 dapat datuk…hee

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
    • eyda says

      mng trbkr hti tgk gelagat lin dan tu…nsb baik xtrbkr btul2… :angry:

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      • says

        sudah terbalas… harap next game… LCW maintain kemenangan.. huhu

        VN:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
        VN:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
  10. says

    Lin Dan kalah akhirnya…memang musuh tradisi…tak menang mesti kalah…adatlah tu…hehe

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • says

      hehe …. tapi kena menang la..asik kalah jer… huhu

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  11. says

    terbaik..lama tak tengok chong wei mng lwn lin dan..
    btw..iklan astro ngn mas ni asal byk sgt..huhu

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge