Gambar-gambar gerhana bulan 16 Jun 2011,

Gambar diambil pada pukul 2:10 pagi.

gerhana bulan, gambar sebelum dan selepas gerhana bulan, sembahyang gerhana bulan, gambar  gerhana bulan, Credit to syahirul.com facebook. Kepada yang tak boleh tengok kat rumah sebab hujang atau awan mendung. Boleh lihat secara live di laman web ustream.(sekarang dah habis, yer)

Erk. aku nak pergi sembahyang gerhana bulan di masjid sekarang. Disini hujan renyai-renyai pagi nih. Sekian terima kasih.

Update:

gerhana bulan, gambar sebelum dan selepas gerhana bulan, sembahyang gerhana bulan, gambar  gerhana bulan, gambar gerhana bulan penuh, bulan penuh gerhana, gerhana bulan nampak merah,

Ketika dah nak penuh malam tadi. Dalam pukul 4 pagi.

 

gerhana bulan, gambar sebelum dan selepas gerhana bulan, sembahyang gerhana bulan, gambar  gerhana bulan,

Ketika bulan penuh. Nampak merah. Pantulan cahaya dari matahari terlalu dekat dengan bulan . Itu yang ada nampak seperti merah. Subhanallah.

Manakala koleksi Gambar-gambar gerhana bulan 16 Jun 2011, yang lain-lain. Jom kita tengok.

Yang ini dari rakan-rakan facebook yang upload.

gerhana bulan, gambar sebelum dan selepas gerhana bulan, sembahyang gerhana bulan, gambar  gerhana bulan,

Sebelum dan selepas.

gerhana bulan, gambar sebelum dan selepas gerhana bulan, sembahyang gerhana bulan, gambar  gerhana bulan,

gerhana bulan, gambar sebelum dan selepas gerhana bulan, sembahyang gerhana bulan, gambar  gerhana bulan,

gerhana bulan, gambar sebelum dan selepas gerhana bulan, sembahyang gerhana bulan, gambar  gerhana bulan,

Dari Majlis Falak Negeri Selangor.

gerhana bulan, gambar sebelum dan selepas gerhana bulan, sembahyang gerhana bulan, gambar  gerhana bulan,gerhana bulan, gambar sebelum dan selepas gerhana bulan, sembahyang gerhana bulan, gambar  gerhana bulan,

telur berdiri semasa gerhana bulan, gambar telur ketika gerhana bulan, telur berdir tegak,

Sumber gambar dari malaysia lunar eclipse

Comments

  1. says

    subhanallah..lawanya..tp aritu mmg chii x berkesempatan nk tgk..pg plk..da terlindung di blk awan..nasib baik ada yg sudi berkongsi gamba =)

  2. says

    lorhh lupa aku nak test telur tu berdiri masa gerhana ni.. dulu selalu nak buat eksperimen tu.. adeh.. apa pun teruja tengok gambar gerhana tu.. Allahuakbar…

  3. mayang says

    smlm xleh nk tgk …sbb mengandung…byk pantang larangnye…xleh tenung kt bulan tu…nnti kalo ikut ptua, bby yg dilahirkan leh effect, buta or mcm2 lagi….so just bgun mandi n wat solat sunat gerhana je…mintak elak bnde2 yg xelok..cthnye tanda lekat kt muke ke…or lebam kt mne2 bhgian bdn…

  4. Nurul A.B says

    Aku tak ingat langsung la nak bangun pagi tadi…bukak je mata dah jam 6pagi utk sembahyang subuh…gerhana dah habissss….tp terima kasih atas informasi gerhana ni…very appreciated from me…

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge