Gambar-gambar gerhana bulan 16 Jun 2011,

Gambar diambil pada pukul 2:10 pagi.

gerhana bulan, gambar sebelum dan selepas gerhana bulan, sembahyang gerhana bulan, gambar  gerhana bulan, Credit to syahirul.com facebook. Kepada yang tak boleh tengok kat rumah sebab hujang atau awan mendung. Boleh lihat secara live di laman web ustream.(sekarang dah habis, yer)

Erk. aku nak pergi sembahyang gerhana bulan di masjid sekarang. Disini hujan renyai-renyai pagi nih. Sekian terima kasih.

Update:

gerhana bulan, gambar sebelum dan selepas gerhana bulan, sembahyang gerhana bulan, gambar  gerhana bulan, gambar gerhana bulan penuh, bulan penuh gerhana, gerhana bulan nampak merah,

Ketika dah nak penuh malam tadi. Dalam pukul 4 pagi.

 

gerhana bulan, gambar sebelum dan selepas gerhana bulan, sembahyang gerhana bulan, gambar  gerhana bulan,

Ketika bulan penuh. Nampak merah. Pantulan cahaya dari matahari terlalu dekat dengan bulan . Itu yang ada nampak seperti merah. Subhanallah.

Manakala koleksi Gambar-gambar gerhana bulan 16 Jun 2011, yang lain-lain. Jom kita tengok.

Yang ini dari rakan-rakan facebook yang upload.

gerhana bulan, gambar sebelum dan selepas gerhana bulan, sembahyang gerhana bulan, gambar  gerhana bulan,

Sebelum dan selepas.

gerhana bulan, gambar sebelum dan selepas gerhana bulan, sembahyang gerhana bulan, gambar  gerhana bulan,

gerhana bulan, gambar sebelum dan selepas gerhana bulan, sembahyang gerhana bulan, gambar  gerhana bulan,

gerhana bulan, gambar sebelum dan selepas gerhana bulan, sembahyang gerhana bulan, gambar  gerhana bulan,

Dari Majlis Falak Negeri Selangor.

gerhana bulan, gambar sebelum dan selepas gerhana bulan, sembahyang gerhana bulan, gambar  gerhana bulan,gerhana bulan, gambar sebelum dan selepas gerhana bulan, sembahyang gerhana bulan, gambar  gerhana bulan,

telur berdiri semasa gerhana bulan, gambar telur ketika gerhana bulan, telur berdir tegak,

Sumber gambar dari malaysia lunar eclipse

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Kategori/Sitemap

Bidadvertiser

Comments

  1. says

    Tak sempat nak tgk….

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. says

    bagus la zik. siap g masjid.aku tgk org hack website kerajaan lak.. hoho..

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. says

    subhanallah..lawanya..tp aritu mmg chii x berkesempatan nk tgk..pg plk..da terlindung di blk awan..nasib baik ada yg sudi berkongsi gamba =)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. says

    lorhh lupa aku nak test telur tu berdiri masa gerhana ni.. dulu selalu nak buat eksperimen tu.. adeh.. apa pun teruja tengok gambar gerhana tu.. Allahuakbar…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. says

    Ya Allah cantiknya!!! kuasa Allah kan??? tapi rugi sebab smlm aku lepak habis n tidur awal

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. says

    tidur awal malam tadi
    sebab tak ada elektrik

    kejadian alam untuk manusia yang mahu berfikir

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  7. says

    zik, gambar bawah tu maksudnya bila bulan jatuh keriba ke?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  8. says

    Subhanallah, ciptaan Allah SWT memang lawa…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  9. says

    Kalau cahaya terang pon, tak pasti lah kamera kawe boleh ambik clear gambo gerhana ni… Tapi sayangnya hujan kat sini, so experiment tidak diteruskan :D

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  10. says

    cantiknya
    semalam aku lupa kata ada gerhana

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  11. says

    Besar sungguh kuasa Pencipta sekian alam

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  12. mayang says

    smlm xleh nk tgk …sbb mengandung…byk pantang larangnye…xleh tenung kt bulan tu…nnti kalo ikut ptua, bby yg dilahirkan leh effect, buta or mcm2 lagi….so just bgun mandi n wat solat sunat gerhana je…mintak elak bnde2 yg xelok..cthnye tanda lekat kt muke ke…or lebam kt mne2 bhgian bdn…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  13. didie says

    arghhh… sgt2 rugi tak dpt tgk gerhana nie…. tak da sorang pown yg infim.. urmmmmmm

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  14. says

    mana satu muncul pun aku tak tahu.
    bintang berekor atau gerhana bulan.
    tanda kemunculan Imam Mahdi.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  15. says

    salam..
    subhanallah
    kebesaran Allah jua
    :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  16. says

    samalah saya, tertido awal.. penat..

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  17. Nurul A.B says

    Aku tak ingat langsung la nak bangun pagi tadi…bukak je mata dah jam 6pagi utk sembahyang subuh…gerhana dah habissss….tp terima kasih atas informasi gerhana ni…very appreciated from me…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  18. says

    minta kebenaran nak dload pic gerhana bulan utk dimuatkn dlm blog kak rusni. Nice pic.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  19. says

    thank you for sharing. :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  20. says

    Alamak tertido la semalam,rugi tak dapat tengok urmm

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  21. says

    Semalam tertidur dok tunggu gerhana bulan. Dah letih sangat lari kesini kemari petang semalam.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  22. AzQ says

    subhanallah! tunggu jugak ek…nk tgk smlm tp xda kwn..nnt npk benda lain..heee

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • says

      rugi tak dapat tengok, memang cantik semalam

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge