a365f3347204313d5ebf4adf8287c761fefaf962

Comments

    • Lebih kepada loghat Kelantan.

      Bahasa Jawa boleh dikategorikan sebagai bahasa kerana ia mempunyai sistem tatabahasa tersendiri[tata krama]

      Apapun bahasa atau loghat yang dikuasai,ia memudahkan komunikasi mengeratkan silaturrahmi.

    • owh bro pernah belajar bahasa france ek… hebat2.. dulu pernah belajar bahasa arab..aduh dah lupa..ingat sikit2 jer.. anta.

  1. aku tau bahasa Melayu n English je. English pun x brp nak hebat. kena improve lagi. tp mmg kagum dgn dato mahadzir lokman tu.

    mahadzir zik, bukan mahathir. 🙂

  2. Aku memang boleh 2 bahasa sahaja (Mlayu / English).. dulu masa sekolah agama, main-main belajo bahasa Arab.., masa sekolah menengah, main-main belajo bahasa mandarin. Kalau tak ada 4 bahasa aku boleh cakap.. 😀

  3. aha.. nombor 6 tu saya tak setuju!! kang mana saya nak cari makan? hehe.. gurau je.. saya masa kat uni ada belajar mandarin sebab kat sekolah menengah kawan dengan budak2 chinese yang mandarin speaking. ingatkan boleh la master sikit2 tapi tak praktik dan sekarang lupa langsung. just jangan mengumpat saya coz saya masih faham apa yang diorang kata.. 😉

  4. Memang sangat beshhh kalu tau banyak bahasa, bole tambah kawan… keje pun senang… cakap je… duit masyukkk… 😀
    Setakat ni 2 bahasa je yg aku tau…
    1. bahasa Melayu
    2. Bahasa Inggeris

    Kalau boleh nak belajar 1 lagi bahasa iaitu Bahasa Cina

  5. thank u coz post this article..
    sedikit sebanyak memberi motivasi utk org2 yg blaja bahasa cam saye..

    walaupon mahathir lokman xleh berbahsa korea, tp die tetap idola saya..

    hope one day i can stand next to him…^^

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Assign a menu in the Left Menu options.