Cara untuk melukis gambar kartun Mr Patrick bersongkok!

Salam sejahtera semua.

Nampaknya aku telah tertinggal satu slot, mari melukis. Kalau dahulu, ada kongsikan cara untuk melukis sotong (mr paul yang telah mati), kali ini berkongsi untuk membuat karton dalam watak Sponge Bob. Tetapi bukan sponge Bob, watak kali ini ialah Si Patrick yang berpakaian baju melayu berkopiah.

Watak Sponge Bob diminati ramai Kanak-kanak.

Ya, sesuatu character yang bersifat neutral (bukan watak jahat), memang sangat diminati ramai oleh golongan kanak-kanak, (dewasa, macam aku pun layan gak!) seperti Doraemon, nobita, Ben10, Usop sontorian, Sin Chan dan rakan-rakan, dan sebagainya.

Tetapi yang sedihnya watak-watak character dalam tempatan kurang diminati ramai. Tetapi, satu watak yang baru diberi nafas baru, seperti Upin dan Ipin ia satu penjenamaan yang bagus untuk kita banggakan. Untuk akan datang, akan cuba buat cara membuat Karton upin-ipin.

Bahan-bahan yang diperlukan.

Kepada adik-adik, sila sediakan pensil dan kertas kosong untuk membuat kartun kali ini.

Ikuti video dibawah ini, tutorial yang mudah oleh kalepensel

(harap maaf, videonya terbalik lah pulak +bising).

Kalau merujuk video diatas, kena buat matanya dahulu. kemudian kening. Biji mata, siapkan bahagian muka dan kepala atasnya (kopiah diatas), dan touch up sedikit bahagian badan bawahnya. Dan jangan lupa lukis, buku yang dipegang oleh Si Patrick.

Kalau jadi, hasilnya adalah seperti berikut.

patrick, patrick the spongebob, patrick character, patrick berkopiah, mr patrick, patrick di tv9, mari melukis mr patrick, cara melukis, cara melukis encik patrick

Selamat mencuba, kepada Adik-adik sekalian. Hehe.

Kategori/Sitemap

Bidadvertiser

Comments

    • says

      haha.. pandai dorg ni buat.. sekali lukis je jadi.. kalau aku, habis 3-4 helai kertas kot.. haha.. samalah jugak dgn aku.. kalau boring aku suka lukis..

  1. says

    Salam zik…aishh lama betui aku menjalankan aktiviti blogwalking ni huhu..ni baru bekesemptan tgglkan komen kat blog ang hehe…haha elok la tuh patrick pakai serban…selama ni dok nmpk aurat ja haha..ptt si sepanbob ikut sekali pakai kopiah huhu

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge